Este o reglementare de care beneficiază de mai mult timp alte localități aflate în situații similare. Mă bucur că am reușit acum să introducem și municipiul Giurgiu pe aceeași listă, demers care trebuia făcut de mai multă vreme.
Am susținut de fiecare dată proiectul și amendamentul privitor la Giurgiu, atât în cadrul Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaților și în cadrul Comisiei pentru mediu, împreună cu colegul meu, Alexandru Andrei.”, a continuat aceasta.
Principalul vinovat pentru situația poluării din Giurgiu este combinatul chimic Verachim din zonă.
„Din cauza fumului toxic de clor emis de combinatul Verachim, doar într-un singur an de dinainte de 1989 s-au înregistrat 28 de cazuri în care concentrația de clor din atmosferă era de 20 de ori mai mare decât limita maximă admisă. Fumul toxic de clor ajungea până în orașul Ruse din Bulgaria. Din păcate, nu a fost singurul caz în care regimul comunist a luat decizii fără a ține cont de efectele nocive pentru sănătatea cetățenilor.
Poluarea remanentă a afectat sănătatea locuitorilor pe termen lung și am considerat necesară această măsură și pentru giurgiuveni, după modelul aplicat în cazul altor localități afectate de poluare.
Ma bucur ca în acest demers am beneficiat de întreg sprijinul organizației PNL Giurgiu și al președintelui Dan Motreanu și al primarului din Giurgiu, Adrian Anghelescu.”, a conchis parlamentarul în postarea de pe pagina personală de Facebook.